Vragen of advies?

Bel: 0184 69 49 47

Vragen of advies?

Bel: 0184 69 49 47

Soorten shredders

Shredders zijn beschikbaar in veel verschillende soorten en maten, maar welke past het beste bij uw werkzaamheden? Hiervoor is het belangrijk om te kijken naar de output die u wil verkrijgen en het materiaal dat u wil shredderen.

Shredders verdelen wij onder in 2 types: langzaamdraaiers en sneldraaiers. Lees hieronder meer.

Langzaamdraaiers

Langzaamdraaiers laten de walsen, zoals de naam het al aangeeft, op een lage snelheid opereren. Het toerental van de machine ligt vaak tussen de 10 en 50 rpm.

De walsen kunnen veel kracht uitoefenen op het te shredderen materiaal, waardoor de langzaamdraaiers zeer geschikt zijn voor het verkleinen van harde materialen, zoals metaal, harde kunststoffen, hout en rubber.

Voordelen van langzaamdraaiers

  • Veelzijdig: langzaamdraaiers kunnen voor bijna ieder materiaal worden ingezet om het te verkleinen.
  • Krachtig: De walsen kunnen veel kracht uitoefenen op het te shredderen materiaal, waardoor de langzaamdraaiers zeer geschikt zijn voor het verkleinen van harde materialen, zoals metaal, harde kunststoffen, hout en rubber.
  • Invoergrootte: de invoergrootte van langzaamdraaiers is een stuk groter ten opzichte van sneldraaiers.

Arjes langzaamdraaiers

Tuytel Handel is dealer van het Duitse shreddermerk Arjes GmbH. Deze fabrikant staat bekend om de langzaamdraaiers met snelwisselsysteem voor de walsen. Dit houdt in dat u een hoop tijd bespaart bij het verwisselen van de walsen. Voor de shredders zijn zowel paddle als betonwalsen beschikbaar, waardoor u verschillende soorten materiaal kunt shredden, van hout, rubber en plastic tot beton en metalen.

Arjes beschikt over een zeer breed assortiment shredders. Uiteenlopend van (elektrische) compacte shredders tot heavy duty (elektrische) shredders.

Onze langzaamdraaiers

Sneldraaiers

Sneldraaiers laten, in tegenstelling tot de langzaamdraaiers, de wals(en) op een zeer hoge snelheid draaien. De snelheid varieert van 1500 tot 2000 rpm. Dit maakt dat deze machines in staat zijn om veel materiaal met een hoge snelheid te verwerken.

Met dank aan de hoge capaciteit en vermogen kunnen sneldraaiers worden ingezet om een kleinere fractie te maken van snoeihout, groenafval en compost.

Voordelen van sneldraaiers

  • Hoge capaciteit: sneldraaiers zijn in staat om grote hoeveelheden materiaal te shredderen tot een kleine fractie.

Daarnaast krijg je voor groenafval en compost een beter product.

Willibald sneldraaiers

De sneldraaiers van Willibald worden geproduceerd in eigen fabriek in Duitsland. Ook bij deze machines kunt u dus profiteren van Duitse degelijkheid. Het bedrijf heeft al meer dan 50 jaar ervaring in het verwerken van herbruikbaar materiaal en dat blijkt uit het gebruiksvriendelijke ontwerp van de machines. Daarnaast biedt Willibald verschillende typen rotoren aan, zodat de machine perfect aan kan sluiten bij uw wensen.

Onze sneldraaiers

Waarom shredderen?

Het shredderen van materialen, zoals plastic, metaal, papier en hout maakt het mogelijk om deze materialen te scheiden en voor te bereiden op recycling. De shredder maakt het materiaal kleiner, waardoor het makkelijker wordt om het materiaal verder te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan het scheiden en sorteren van het materiaal. Daarnaast biedt het shredderen ook andere voordelen. Zo wordt het volume van uw afval verminderd en verhoogt de effici├źntie van het transport ervan.

Advies

We adviseren u graag op het gebied van Recycling- en Inframachines! Bel ons gerust om gratis advies: 0184 694 947

Neem contact op